Perceeleigenaar Meerzorg betaalt schade aan slachtoffers dambreuk

Paul Soeki, de perceeleigenaar van de Zaagmolenweg in Meerzorg die aansprakelijk is voor de dambreuk, is bereid om de schade aan de buurtbewoners te betalen. Dat zegt districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab in een interview met Dagblad Suriname. Zaterdag hebben buurtbewoners enorme schade opgelopen, nadat het rivierwater hun woningen binnendrong. De breuk is ontstaan als gevolg van menselijk handelen. Ook onderstreept de burgervader dat Soeki juist heeft meegewerkt om de poort naar zijn perceel open te maken. “Ik heb hem persoonlijk gebeld en toen heeft hij meegewerkt”, aldus de dc. Voordat Soeki op zijn perceel aankwam, was de poort onder het toeziend oog van de politie echter al geforceerd door manschappen van het ministerie van Openbare Werken. “Ik ben blij dat de eigenaar heeft toegestemd om de schade te betalen”, aldus de dc. Voor hem is de zaak al opgelost. Er is inmiddels een nooddijk opgezet en zijn de sloten aan de Zaagmolenweg ook opgehaald.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: