Santokhi vlak voor verkiezingen: ‘Het is niet het volk dat gaat inleveren, maar de regering’

‘Vlak voor de verkiezingen van 25 mei dit jaar, zei VHP-voorzitter en huidig president Chandrikapersad Santokhi, dat niet het volk gaat inleveren, maar de regering. Maar nu, een paar maanden na de verkiezingen, is het een ander verhaal. De regering levert niet in, maar het volk.’ Dit zijn de woorden van een alerte luisteraarster in het woensdag 7 oktober uitgezonden programma Kal Aaj Aur Kal van Faried Pierkhan. ‘Nu zie ik elke ochtend waar ik woon, vijf auto’s, in het begin zeven auto’s, met de president langs rijden, terwijl ik mijn broekriem strakker moet aantrekken en financieel mijn laatste adem bezig ben uit te blazen of al uitgeblazen heb.’


‘Niemand praat over salarissen’

‘Als je vindt dat het volk moet inleveren, alle begrip ervoor dat een lege staatskas is aangetroffen, maar doe er niet dramatisch over. President Santokhi zegt, we hebben ons opbouwprogramma hier. Maar, waar is dat allemaal? Ondertussen is echter alles marktconform. Alles wordt verhoogd, alle tarieven. Ik begrijp het wel. Maar onze salarissen worden niet verhoogd. Ik ben in het onderwijs, je moet harder gaan werken, gemiste lessen worden nu doorgenomen. Maar niemand praat over salariëring. Meer dan de helft ben ik in salaris achteruitgegaan en alles is drie tot vier keer zo duur geworden. Je moet van mij nu niet verwachten dat ik er begrip voor opbreng.’


‘Was dat nou nodig, met twee helikopters districten bezoeken?’

‘Was het nodig om districten te gaan bezoeken met twee helikopters, de president in een helikopter en de vicepresident in een andere. Tien ministers in het kielzog van de president. ‘Wie betaalt dat allemaal. Ik wil niet weten wat dat allemaal heeft gekost. Was dat nodig, zo’n show? Ga met het volk op een sobere manier praten. Ik heb er geen begrip voor.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: