OW-minister Riad Nurmohamed: “Brug Corantijnrivier in het kader van ontwikkeling oliesector”

“Project binnen deze regeringstermijn, niet morgen al”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, dat de geplande brug over de Corantijnrivier verband houdt met de ontwikkelingen in de oliesector. In dat kader wordt er prioriteit aan gegeven legt de bewindsman uit. Ook de ontsluiting van de Guyana’s is erg belangrijk. Dat zal vele ontwikkelingsmogelijkheden openen voor ons land. Het is de bedoeling dat dit project binnen deze regeringstermijn wordt uitgevoerd ‘en niet morgen al’. ‘Maar met de voorbereidingen moet je wel gelijk van start’, stelt de minister.

Idee niet van vandaag

Minister Nurmohamed stelt dat het idee voor een brug over de Corantijnrivier niet van vandaag, is. Het is eerder al aangehaald, ook tijdens de Frontregering. ‘In de afgelopen decennia heeft men het steeds laten liggen. Wat de reden daarvan zijn, laat ik aan de kant. Deze regering kijkt naar de toekomst. De brug tussen Suriname en Guyana is onderdeel van een bredere ontwikkelingsvisie. Het maakt deel uit van de grote infrastructurele plannen van de regering Santokhi-Brunswijk, die structureel en planmatig uitgevoerd zullen worden.’ Volgens de bewindsman ‘zullen de middelen en de expertise niet vanuit de lucht komen te vallen’. ‘Daar gaat veel werk vooraf. In dat kader is er een goede verstandhouding ontwikkeld met de Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill.’ De twee ministers hebben twee weken terug de geplande locatie bezocht. Afgelopen weekend was minister Nurmohamed in Guyana om zaken verder te bespreken.

Positieve spin-offs

Op zijn facebook-page ging de minister in op vragen van de samenleving. Volgens de bewindsman zal de brug vele positieve spin-offeffecten met zich meebrengen. Hij noemt onder andere werkgelegenheid en een grote impuls aan regionale handel en industrie op. Verder zullen volgens hem Surinaamse bedrijven ook profiteren van een grote afzetmarkt. De toerisme-industrie zal ook een grote boost krijgen. Volgens minister Nurmohamed zal de brug over de Corantijn een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de economie van ons land. “De olie-industrie in beide landen zal een grote impuls krijgen. Dit is een project dat wij binnen dit regeertermijn willen afronden.  Het ontwerp, technische aspecten en de financieringsmogelijkheden zullen allen uitvoerig onderzocht en besproken worden.” Rond de Onafhankelijkheidsdag zullen de presidenten van Suriname, Chan Santokhi, en Guyana, Irfaan Ali, de formele documenten tekenen en daarmee start het proces van een feasibility studie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: