Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize M. had Javaanse groentesoep met gebakken zoute tilapia;

Huize J. had; aardappel-anders met garnalen sate en bbq spare ribs

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: Javaanse groente soep met gebakken zoute tilapia,  aardappel-anders met garnalen sate en bbq spare ribs

Recept: Dawet

Ingredienten voor dawet: 1 harde kokosnoot; 1,5 liter water; 2 stengels citroengras; 150 gram suiker; 1/3 theelepel zout; 3 theelepels cola of dawet essence; 75 gram maizena; 350 ml water (voor de maizena).

Bereiding: Schil en rasp de kokosnoot. Voeg 1 liter water toe. Goed mengen en even laten staan. De geraspte kokos uitpersen en het vocht opvangen. Kook een half liter water met de suiker en het citroengras tot een lichte stroop. Voeg de kokosmelk, stroop, cola of dawet essence en het zout samen. Goed roeren. Los de maizena op in 175 ml water. Breng 175 ml water aan de kook en voeg daarna het maizena-mengsel toe. Goed roeren tot een stevige pap ontstaat. Druk de pap meteen door een schuimspaan (met ronde gaten) of zeef met grote mazen en vang de maizena-vlokjes op in een bak met koud water. Voeg de maizena-vlokjes toe aan de dawet. In de koeling slechts 2 dagen houdbaar.

( Bron recept: surirecepten.nl)

 Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: