President Santokhi stuurt ministers Achaibersing en Ramdin naar Nederland en Frankrijk

Santokhi wil sneller resultaten van financieel herstel zien

Op instructie van president Chandrikapersad Santokhi zijn ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking afgereisd naar Nederland en Frankrijk, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Alhoewel president Santokhi tevreden is over de ondernomen initiatieven en de voortgang met betrekking tot de sanering van de buitenlandse schuld en het aantrekken van investeerders voor het opstarten van infrastructurele en productieve projecten in Suriname, acht hij het van belang dat op hoog niveau face-to-face ontmoetingen plaatsvinden om alle mogelijkheden sneller en met een zekere mate van urgentie te beoordelen en concrete resultaten te boeken.

Santokhi beseft, dat de bevolking reeds geruime tijd gebukt gaat onder een proces van verarming en verloedering. Met een nieuw regeerteam aan het roer moeten nu maatregelen getroffen worden om dat proces te stuiten en hiervoor zullen moeilijke beslissingen in de komende maanden genomen moeten worden. 

President Santokhi wil met ondersteunende maatregelen de impact van de economische hervormingen minimaliseren. Hiervoor is onder andere de missie van de beide ministers van groot belang.

In Frankrijk zullen de bewindslieden gesprekken met Lazard voortzetten, met als doel een tijdlijn en actieprogramma voor de komende drie maanden uit te zetten. 

Gesprekken met het ministerie van Buitenlandse Zaken en van Financiën in Parijs staan ook op de agenda, alsook een ontmoeting met leidinggevende vertegenwoordigers van het Franse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, de Club van Parijs en de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development). Ontmoetingen met de CEO’s van Total en Rubis (leverancier van olie aan Suriname) zijn ook bevestigd. Ook in Parijs zullen de twee bewindslieden gesprekken voeren met potentiële investeerders en bedrijven die geïnteresseerd zijn kapitaalinvesteringen in ons land te plegen.

Ministers Ramdin en Achaibersing zullen in Nederland gesprekken voeren in met de ministers van Internationale Samenwerking en van Financiën, respectievelijk Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra. In Nederland zal ook gesproken worden met diaspora organisaties, die thans bezig zijn een diaspora platform op te richten. Hiernaast staan ook gesprekken met verschillende investeerders die projecten willen ontwikkelen in Suriname op de agenda.

De bewindslieden keren 26 oktober terug in Suriname en zullen verslag doen van de gevoerde gesprekken aan de president.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: