OW-minister Riad Nurmohamed: “Binnenkort overeenkomst voor feasibility Corantijnbrug”

Binnenkort komt er een formele overeenkomst voor een haalbaarheidsstudie van de brug over de Corantijn die Suriname en Guyana moet verbinden. Dit geeft de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, desgevraagd vanuit buurland Guyana te kennen aan Dagblad Suriname. Minister Nurmohamed is samen met enkele collega’s daar voor bilaterale besprekingen. De presidenten van Suriname en Guyana, Chan Santokhi en Irfaan Ali, zullen die overeenkomst tekenen rond de Onafhankelijkheidsdag van Suriname geeft de bewindsman te kennen. In de tussentijd zullen de deskundigen van Openbare Werken het voorwerk doen. Intussen zijn de beoogde locaties bezocht door zowel de minister als zijn Guyanese ambtgenoot Juan Edghill. In Guyana is er verder overleg gepleegd. Beide regeringen hechten veel waarde aan het project.

In het kader van de opkomende olie-industrie is dit project onmisbaar. Minister Nurmohamed geeft verder te kennen dat zaken zoals financiering van het project en overige technische aspecten worden uitgewerkt en binnenkort gepresenteerd zullen worden. De minister is inmiddels teruggekeerd naar ons land.

De Surinaamse delegatie bestond verder uit de ministers van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Samenwerking, Albert Ramdin, en de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin samen met andere overheidsfunctionarissen. In Georgetown hebben de ministers ontmoetingen gehad met hun collega’s. Het gaat om Hugh Todd, de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Frank Anthony, de Guyanese minister van Volksgezondheid en Juan Edghill de Guyanese minister van Openbare Werken. De drie vakministers hebben elk hun eigen agenda uitgewerkt met hun Guyanese collega’s. Het bezoek is rechtstreeks het gevolg van de afspraken die in augustus zijn gemaakt tussen president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: