Ondernemershuis verbindt ondernemers

De oprichter van het Ondernemershuis Paramaribo, Mila Bahadoersing,vertelt dat 5 jaar na de eerste handelsmissie in Suriname, 2 handelsmissies en nog eens 2 gezamenlijke beursdeelnames voor ondernemers uit Nederland, het Ondernemershuis Paramaribo van Jaya Experience haar nut voor ondernemerschap heeft bewezen. De organisatie heeft ook meer dan 100 individuele ondernemers adviezen gegeven en doet aan coaching. Het Ondernemershuis maakt de volgende stap met haar verhuizing naar het historisch pand aan de Henck Arronstraat 18 en waar het zich vestigt als het Ondernemershuis Paramaribo. Op zaterdag 24 oktober viert het bedrijf een grootse opening van de nieuwe locatie. Vooral ondernemers die een eigen bedrijf hebben, maar geen duur representatief pand kunnen betalen, kunnen hier terecht. Creatieve en innovatieve ondernemers kunnen in het centrum van Paramaribo vanuit een prachtig historisch pand hun diensten aanbieden.

Online seminar

Speciaal voor deze gelegenheid wordt een online seminar gehouden, met als titel ‘Duurzaam ondernemen in Suriname’. “Zowel de kansen, maar ook de valkuilen voor ondernemers komen hierbij aan bod”, zegt Bahadoersing. Het seminar is vooral gericht op ondernemers uit Nederland, die zaken willen doen met Suriname. Doel is dat ondernemers tijdens dit seminar meer te weten komen over ondernemerschap in Suriname en eventueel kennismaken met ondernemers in Suriname. Er zijn ook mogelijkheden voor matchmaking en het uitwisselen van ervaringen met mede-ondernemers in Suriname, Nederland en Curaçao.  Aan groeisectoren die voor Suriname van belang kunnen zijn, zoals offshoring, toerisme, productie voor export en zakelijke dienstverlening wordt ook aandacht besteed. Dit seminar is geschikt voor ondernemers, die nog geen ervaring hebben met zakendoen in Suriname, maar wel een nieuwe markt willen aanboren. Denk daarbij aan offshoring en outsourcing.

“Het Ondernemershuis Paramaribo is een ondernemers platform, dat bedrijven en organisaties in Suriname en het Koninkrijk der Nederlanden met elkaar verbindt, met als doel internationalisering te benutten en de bedrijfsgroei te stimuleren”, licht Bahadoersing toe. “Lokale ondernemers adviseren wij in hun groei en internationaliseringtrajecten. Door onze werkwijze ontstaat er een waardevolle synergie tussen de verschillende bedrijven.” Het Ondernemershuis is de ontmoetingsplek voor lokale ondernemers, netwerken en mogelijke samenwerking. “Met onze coworking all-in membership bieden wij veilige werkplekken in een inspireerde werkomgeving samen met andere ondernemers uit diverse branches”, besluit Bahadoersing.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: