NKC stimuleert fruit eten

De financieel-economische situatie in het land stelt ook  het Nancy Kids Care (NKC) Instituut voor uitdagingen. Het zelfstandig uit eigen middelen fruit kopen voor de leerlingen is niet altijd even eenvoudig. Oprichter Nancy Nathoenie van de school vertelt dat overeengekomen is om elke week 2 ouders per klas aan te wijzen om fruit mee te nemen voor de klas. “Wanneer deze ouders fruit meenemen voor de kinderen van hun klas dan is er altijd voldoende fruit. Er blijft zelfs fruit over voor de naschoolse opvang.” Met dit initiatief zegt Nathoenie dat hiermee jongeren al vroeg worden geleerd om het belang van gezonde voeding in te zien. “Jongeren eten nu veelvuldig snoep en andere ongezonde zaken. Vandaar dat NKC met het project dat op 12 oktober van start is gegaan, de hele samenleving bewust wil maken dat fruit een van de belangrijke elementen is voor de kinderen”, vertelt Nathoenie enthousiast. “De ouderen moeten het de kinderen leren anders zullen zij het op latere leeftijd niet weten.” Vandaar het initiatief dat elke week per klas 2 ouders worden aangewezen om er voor te zorgen dat er fruit voor de leerlingen beschikbaar is. Als leerkracht let Nathoenie op de gezonde voeding van de kinderen. De leerlingen krijgen overwegend water als dorstlesser en in mindere mate siroop maar dan dun aangelengd. “Wij drinken geen frisdrank op school”, zegt ze.

Volwaardige basisschool

Op dit moment bestaat de school 3 jaar en is onderweg naar het 4de jaar. Wij zijn vanaf 1 oktober 2020 een volwaardige basisschool. Naast de peuterafdeling is er een kleuterafdeling en in een ander pand is de leerschool waar de kinderen vanaf leerjaar 3 (1e klas) onderwijs krijgen tot en met leerjaar 8 (6e klas). Dit jaar is bijzonder, omdat voor het eerst de leerlingen van de 6e klas de school zullen uitzwaaien, aldus Nathoenie.

RB  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: