Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had min soep;Huize E. had rijst met pom, pastei;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: min soep, pom, pastei

Recept: Schuimpjes

Ingredienten: 3 eieren; 250 gram witte suiker; 1 citroen; 1 theelepel vanille essence; 1 eetlepel musket muisjes.

Bereiding: Verzamel alleen de eiwitten uit de eieren. Voeg wat geraspte citroenschil en de essence toe en al roerend beetje bij beetje de suiker. Klop het geheel zo stijf, dat het aan de lepel of spatel blijft plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier. Plaats het mengsel in een koekjesspuit en spuit de koekjes op het bakpapier. Bestrooi elk koekje met wat musket muisjes. Ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 50 graden C. De schuimpjes zijn klaar wanneer ze van het bakpapier loslaten.

(Bron recept: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: