Minister Levens: ‘Kinderen jonger dan 12 jaar hebben minder kans anderen te besmetten met Covid-19’

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mond- en neuskapje meer te dragen. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt, dat kinderen beneden 12 jaar niet in staat zijn om anderen te besmetten. Dit zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een boodschap na het besluit, dat leerlingen tot 12 jaar geen mond- en neuskapje meer op hoeven tijdens schooluren, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens de minister is er uitvoerig overlegd met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, het Covid 19-team, leerkrachten en ouders om tot dit besluit te komen. 

‘Wij hebben besloten het advies van de gezondheidsautoriteiten aan te nemen en uit te voeren. Kinderen zijn dus veilig, want het advies komt van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en onze autoriteiten’, zegt minister Levens. Leerkrachten moeten wel te allen tijde hun mond- en neusbedekking op hebben om zichzelf te beschermen.

Door de aanhoudende hitte is ook besloten dat de scholen vanaf komende dinsdag tot en met vrijdag 13 november eerder mogen sluiten. In sommige klassen loopt de temperatuur op tot 35 graden en dat is niet gezond voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. 

‘Heel vroeger was oktober de maand waarin de scholen halve dagen draaiden, dat is een oude gewoonte. Toen was het minder heet. Nu is het enorm heet en dan moet je wel luisteren naar de mensen die daar last van hebben, de leerlingen en leerkrachten. Daarom is besloten dat door de aanhoudende hitte, de scholen eerder te sluiten.’

De Basisscholen zullen om 11.30 uur sluiten en de VOJ- en VOS-scholen om 12,00 uur.

Naar aanleiding van dit besluit worden minder lesuren gedraaid, maar volgens de minister is er sprake van een andere situatie. ‘We hebben een Covid-crisis, we hebben een overmatige hitte en je kunt niet doen alsof er geen Covid en geen hitte is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: