Koersunificatie overleeft niet eens een maand

Marktkoersen tussen SRD 17.35 en SRD 17.85

Zoals velen al hadden voorspeld, legt de koersunificatie geen zoden aan de dijk. Per 22 september 2020 is de koersunificatie ingegaan, wat betekent dat elke sector geen andere wisselkoers dan SRD 14.29 voor de US$ en SRD 16.71 voor € mag hanteren. De praktijk vaart echter op een ander kompas, waar zelfs de Centrale Bank van Suriname (CBvS) machteloos tegenover staat. De banken kunnen niet eens aan de SRD-vraag voldoen, laat staan valuta tegen een lagere wisselkoers. ‘Buiten’ is de €-koers tussen de SRD 17.55 en SRD 17.85 en de US$ is tussen de SRD 17.35 en SRD 17.75. Voor girale US$-transacties ligt de koers tussen de  SRD 15.85 en USD 16.25. Onlangs liet Akmos weten dat het telefonisch rapporteren van wisselkoersovertredingen aan CBvS geen oplossing is, daar het marktmechanisme wegdrijft van de koersunificatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: