Jogi: ‘President moet TCT-minister ontbieden om uitleg te komen geven over Blitzz Security’

Er is nog steeds geen duidelijkheid over wie precies achter Blitzz Security staat en door wie precies het bedrijf op een dubieuze manier werd aangetrokken. Passagiers uit Nederland werden verplicht om Blitzz Security ruim SRD 5.000 te betalen voor tien dagen bewaking in thuisquarantaine. Luciano Coutinho zou de eigenaar zijn volgens een KKF-uittreksel. Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi brengt deze hele kwestie rondom het securitybedrijf de regering in kwaad daglicht. “Het is de regering die bestuurt, dus alles wat daar beneden gebeurt, kan worden toegeschreven aan de regering. Dit ding moet tot de bottom onderzocht worden. Wie zijn de mensen die hierachter staan? Hoe is men gekomen op het bedrag van ruim SRD 5.000? Wie heeft de toestemming gegeven dat repatrianten verplicht waren om dit bedrag te betalen?”, benadrukt de VHP’er tegenover Dagblad Suriname. De volksvertegenwoordiger vindt dat per direct de politie ingeschakeld moet worden om de zaak te onderzoeken. “Aan de andere kant moet ook president Chandrikapersad Santokhi met de meeste spoed TCT-minister Albert Jubithana, onder wie de SLM valt, ontbieden om duidelijkheid te komen geven over Blitzz. De president moet ook kijken naar zijn directe omgeving, want er worden namen genoemd van mensen die zich in de directe omgeving van de president bevinden. Dat moet goed bekeken worden. Het bestuur van het land is toevertrouwd aan de regering en de president geeft leiding aan het bestuur van het land. Wanneer zaken goed gebeuren dan verdient de regering een pluimpje, maar wanneer er zaken zijn waarop er kritiek is, dan moet dat bekeken worden. Ik ken Santokhi en misschien is hij al bezig met een intern onderzoek en heeft hij misschien ook mensen in beeld gebracht en stappen ondernomen”, benadrukt de VHP’er. Hij voegt eraan toe dat deze kwestie op den duur ook in het parlement door hem zal worden aangekaart.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: