Coronavirus overleeft tot negen uur op de huid

Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat het coronavirus tot negen uur op de huid kan overleven en zo tot nieuwe besmettingen kan leiden. Volgens de wetenschappers onderstreept dit de noodzaak van regelmatig de handen wassen of ontsmetten om pandemie te bestrijden.

In tegenstelling tot het coronavirus overleeft het griepvirus maar 1,8 uur op de huid zo staat in een studie die deze maand is gepubliceerd in het Clinical Infectious Diseases journal.

‘De overlevingsduur van negen uur van SARS-CoV-2 (het coronavirus dat covid-19 veroorzaakt) op de menselijke huid verhoogt mogelijk het risico van overdracht via contact vergeleken met het influenza-virus en daarmee op een versnelling van de pandemie’, aldus de onderzoekers. Zowel het coronavirus als het griepvirus zijn niet bestand tegen ethanol, dat onder meer in handgels wordt gebruikt. Binnen 15 seconden na gebruik is het virus niet meer actief.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: