Brood is basisvoeding

Brood is ook een basisvoeding menen veel burgers. Tijdens een gesprek geven enkele burgers op straat aan dat brood twee maal soms zelfs drie maal per dag gebruikt wordt. “Dat een puntje nu SRD 1,25 is, maakt heel veel uit. Een paar jaren geleden kon je al voor SRD 0,25 een brood krijgen. Mijn gezin gaat nu SRD 175 moeten uitgeven per week om van brood te genieten. Bij een dagelijks of wekelijkse routine gaat men dan SRD 700 uitgeven in een maand. Dat is bijna de helft van mijn salaris. Hoe werk je dan nu voor een betere toekomst. Het gaat mensen dan duidelijk afschrikken om daar mee te stoppen of het te verminderen”, benadrukt de burger. “Brood wordt gegeten door schoolgaande kinderen, als ochtendmaaltijd. Het is voor mij nog te permitteren, maar hoe staat het voor de mensen die het heel hard hebben?”

Op 20 februari 1987 werden de Surinaamse scholieren afgetakeld, omdat zij staakten vanwege het “Geen-brood-geen-school” protest. Het onderwijs lag bijkans 6 weken plat en burgers hebben massaal de actie ondersteund. Moet er eerst hard gegild worden voor men aandacht hieraan geeft”, vraagt een ander burger zich af.  ‘Tot zo ver ik weet, heeft niemand echt de tijd om zelf brood te gaan bakken. Dus de betere optie is kopen, maar als kopen nu ook moeilijk wordt dan wat volgt erna”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: