Asfalt Burenstraat kaalgevreten

Estheticienne Nita Olf-Landvreugd betreurt de staat van de Burenstraat heden ten dag. Op verontschuldigende toon zegt ze over de conditie waarin de Burenstraat: “Ik ontplooi mij vanaf 1963 als ondernemer in de Burenstraat. Het is een bekoorlijke straat, met schaduwrijke, bloem gevende bomen en stijlvolle houtenhuizen aan weerszijde. Tussen toen en nu is er veel veranderd. Ik mis de bloeiende bomen, die op enkele na zijn verdwenen. Dat is al jammer genoeg, maar er wordt ook slordiger tewerk gegaan. De stam van een vergane boom hier op de hoek, is na jaren nog niet verwijderd.”

Met de Franse slag opgelapt

Niet alleen mevrouw Olf schudt het hoofd bij het zien de achteruitgang. De bewoners zijn bezorgd over wat hun in de komende regentijd te wachten staat. Dat niet zozeer vanwege de riolering, die het in dit deel van de stad niet slecht doet. Het gaat om de staat waarin de weg zich bevindt. Het asfalt is over de hele lengte van de weg, tot aan de Fred Derbystraat, weggesleten. Het wegdek is op tientallen plaatsen met de Franse slag opgelapt. Trottoirbanden zijn kapotgereden.

Asfalt tot op het steenslag kaalgevreten

De slechte conditie van de weg wordt mede geweten aan de vernieuwingswerkzaamheden aan de nu, opgeleverde Zwartenhovenbrugstraat. Gedurende anderhalf jaar en langer werd het verkeer onder andere via de Burenstraat omgelegd. Het drukke verkeer heeft het asfalt tot op het steenslag kaalgevreten. Suriname heeft veel gatenstraten, deze toestand doet zich helaas ook voor in de burenstraat. De onlangs aangetreden regering heeft bekend gemaakt, dat er geel geld is voor grote infrastructurele werken. Maar een goede weg is een voorziening van onschatbaar nut.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: