16-Jarige straatrover door penitentiair ambtenaar in de kraag gevat

De 16-jarige R.S. is donderdag 1 oktober door een oplettende penitentiair ambtenaar in de kraag gevat nadat hij had geprobeerd een tas van een voetgangster in de Winchesterstraat weg te rukken. De jongen werd overgedragen aan de politie van het bureau Flora en in verzekering gesteld voor poging tot diefstal met geweld. Dit bericht het Korps Politie Suriname.

R.S. en een kompaan reden op een bromfiets in de Winchesterstraat toen hij de tas van een voetgangster wilde weg rukken. S. zat als passagier op de bromfiets. De voetgangster hield haar tas echter stevig vast waardoor zij werd meegesleurd op straat.

Een penitentiair ambtenaar greep in en kon daardoor erger voorkomen. R.S. sprong van de bromfiets en zette het op een lopen. De ambtenaar ging de knaap achterna en hield hem aan. R.S. werd vervolgens overgedragen aan de politie.

De voetgangster raakte dusdanig gewond dat medische behandeling nodig was. 

Vanwege de jeugdige leeftijd van R.S. heeft de politie van het bureau Flora de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan collega’s van de afdeling Jeugdzaken. De kompaan van R.S. is nog voortvluchtig.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: