Miskin: “Vertegenwoordiging CLO niet door Hooghart, maar door het dagelijks bestuur”

Hooghart wordt naar de rechter gesleept

Het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft opgeroepen tot een assembleevergadering voor landsdienaren. De brief, getekend door Ronald Hooghart, heeft onder meer de aanpassing van het loon als agendapunt.

Micheal Miskin, secretaris-generaal CLO, reageert door te stellen dat er een reactie volgt. Alvast zal er op maandag in het KOB-gebouw een vergadering worden belegd samen met de besturen. “Mijn advocaat dient vandaag een kortgeding in tegen meneer Hooghart, omdat hij de brief negeert waarin is aangegeven dat hij zich niet mag uitgeven als vertegenwoordiger van de CLO.”  Miskin zegt dat de vertegenwoordiging van de CLO door het dagelijks bestuur plaatsvindt. “Die oproep kan hij niet doen en daarom brengen wij hem naar de kortgedingrechter.” Waar het in deze omgaat, zo belicht Miskin de zaak, is dat Hooghart tegen de statuten van de CLO handelt door zich op te werpen als vertegenwoordiger van de organisatie. De besturen zullen maandag in collectief verband worden geïnformeerd, ook over de loononderhandelingen.

Eerder had de groep van Miskin het vertrouwen in Hooghart al opgezegd. Uit een motie van 24 juli hadden Michael Miskin (secretaris-generaal CLO), Glenn Swamipersad (penningmeester CLO) en 6 anderen het vertrouwen in Hooghart opgezegd. Het conflict dat is ontstaan binnen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) escaleerde daarop verder. Vanuit het Collectief van CLO-lidbonden is er een verzoekschrift ingediend bij de rechter voor smaad en laster, ook met betrekking tot schorsing. Hierin wordt de eis gesteld dat CLO-voorzitter Ronald Hooghart zijn verregaande uitspraken in een tv- en radioprogramma corrigeert. Miskin geeft aan dat alles loopt en dat het resultaat rustig moet worden afgewacht. De leden, verenigd in het Collectief van CLO-lidbonden, voelen zich bedreigd door de uitspraken van Hooghart, gaf Miskin eerder aan. “Er loopt een politieonderzoek tegen hem en er wordt ook een rechtszaak tegen hem aangespannen voor het houden van verkiezingen”, besluit Miskin.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: