Nederland:Opnieuw recordaantal dagelijkse besmettingen

Het dagelijkse aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is donderdag verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt over het afgelopen etmaal 7791 nieuwe gevallen, 504 meer dan een dag eerder. Dat is opnieuw een recordaantal op dagbasis.

Amsterdam en Rotterdam zijn de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 501 en 469. Afgezet tegen het aantal inwoners is de gemeente Krimpen aan den IJssel koploper, met 12,2 nieuwe besmettingen per tienduizend inwoners, gevolgd door Westvoorne (11,4), Mill en Sint Hubert (10,9) en Oudewater (10,8).

In totaal heeft RIVM 203.954 mensen in Nederland geteld die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 13.618 in het ziekenhuis en zijn er 6692 mensen aan corona overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: