Johnny Lever zijn verhaal

Acteur, comedian Johnny Lever kennen wij allemaal van de Bollywood films. Hij heet eigenlijk John Rao Prakash Rao Janumala. Hij zag het levenslicht op 14 augustus 1957 . Lever is hedendaags een van de bekendste komieken in Hindi cinema. Ook is hij een van de eerste stand-up comedians in India. Hij heeft 13 dertien Filmfare Awards nominaties. Filmfare Award voor beste acteur in een komische rol. Voor de films Deewana Mastana (1997) en Dulhe Raja (1998) mocht hij ook award in ontvangst nemen. Hij heeft in meer dan driehonderd films zijn talenten kunnen tonen. Hij is opgevoed in Mumbai ’s King’s Circle ( Dharavi ). Zijn moedertaal is Telugu. Hij is de oudste in het gezin, bestaande uit drie zussen en twee broers. Lever kon niet verder studeren als gevolg van financiële problemen in zijn familie. Hij besloot de school te verlaten en ging werken klussen, zoals de verkoop van pennen op de straten van Mumbai door het nabootsen van Bollywood sterren en dansen op de muziek van Bollywood sterren. Hij bracht ook zijn eerste jaren in Yakutpura , een oude stad van Hyderabad , waar hij leerde de unieke stijl van comedy acteren. Hij ging een paar hoge officieren nabootsen en kreeg de naam Johnny Lever. Bij zij intrede in de hindi cinema heeft hij de naam behouden. ( bron informatie: nl.qaz.wiki/wiki)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: