Taxiritten mede verhoogd door verhoging benzineprijs

Taxiritten zijn ook verhoogd door de verhoging van benzineprijs. Een burger gaf aan dat zij voor een rit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) naar het centrum tussen de SRD 8 en SRD 12 kon neertellen, maar nu is zij genoodzaakt tussen de SRD 15 en SRD 20 te betalen. Enkele taxichauffeurs geven aan dat de tarieven wel zullen verschillen. Er is altijd een verschil als een taxichauffeur met een meter rijdt en een taxi die zonder meter rijdt. Er zijn ook enkele taxibedrijven die zonder een meter rijden, maar wel een vaste prijslijst hebben. “Ik had het ook, maar het bracht soms verwarring tussen de passagier en de bestuurder”, zegt een taxichauffeur tevens onderdirecteur van een taxibedrijf. “Aan het eind zij wij ook genoodzaakt de prijzen aan te passen door de prijsverhoging van de benzine, anders draaien wij als burgers die ook hard werken op helemaal niets. Uiteindelijk leven enkelen van ons alleen van het rijden. Een jaar geleden was de instapprijs van een taxi met een meter SRD 7. Het ging daarna naar SRD 8. Door Covid ging die naar SRD 9 en nu is het SRD 10 geworden door de benzineverhoging. Na de instap van de klant begint de meter na een kilometer te tellen.” 

Vanwege de lockdown is de instapprijs op SRD 10 gebleven. De instapprijs na 9 uur ’s avonds is wel hoger. De taxichauffeur gaf verder aan dat er ook bedrijven zijn die een meter gratis geven, dus na de ene meter pas begint de telling. Er zijn ook andere bedrijven, die vanaf de instap beginnen te tellen, maar hun meter is in de meeste gevallen gesteld op SRD 8. Dus zo zijn de prijzenverschillen, benadrukt de taxichauffeur.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: