Korps Politie Suriname certificeert lesauto’s rijscholen

In het kader van ordening van het rijexamen is de afdeling Rijexamen van de politie overgegaan tot het certificeren van motorrijtuigen die gebruikt worden voor het geven van rijles, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 13 oktober.

Gecontroleerd wordt of de motorrijtuigen van de rijscholen voldoen aan de wettelijke vereisten zoals extra binnen- en buitenspiegels, de zogenaamde dubbele bediening van de bedrijfsrem en koppeling en de aanwezigheid van het blauwe bordje met de letter “L” in het wit. Dit bordje moet duidelijk zichtbaar aangebracht worden op het motorrijtuig dat gebruikt wordt om rijles te geven.

Als het motorrijtuig goed bevonden is krijgt de eigenaar een certificaat en een sticker uit handen van de politie. De sticker mag in het motorrijtuig worden aangebracht om aan te geven, dat dat motorrijtuig voldoet aan de wettelijke vereisten om rijlessen te verzorgen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: