DNA behandelt dit jaar twee begrotingen

Het parlement zal dit jaar twee begrotingen behandelen. De begroting van 2020 onder regering Bouterse-Adhin, die nooit in behandeling is genomen en de begroting van 2021, onder de huidige regering Santokhi-Brunswijk. Dat zegt DNA-voorzitter Marinus Bee. Het plan is om met de begroting van 2020 te starten in de derde week van oktober. “De commissie is reeds samengesteld. Als we binnen een week de begroting van 2020 afronden, gaan we richting de begroting van de nieuwe regering, onder leiding van Santokhi-Brunswijk”, aldus Bee.

De parlementsvoorzitter zegt verder dat de Algemene Politieke Beschouwingen zijn gepland voor 2 november 2020. In de tweede week van november zal er uiteindelijk worden gestart met de begroting van 2021. Hij hoopt dat hij de ondersteuning van het parlement krijgt om voor de kerstperiode de begrotingen aan te nemen, zodat de regering in het nieuwe jaar zonder problemen aan de slag kan. “Eenieder moet begrijpen dat we een rol hebben als parlement en dat we steeds minder het woord oppositie en coalitie moeten laten vallen”, aldus Bee. Hij benadrukt ook dat hij ondanks alles openstaat voor kritiek.

Eén van de doelen van de parlementsvoorzitter is de begrotingen efficiënter en effectiever op te stellen volgens een tijdlijn verdeeld over een jaar. Tot nu toe hebben regeringen achtereenvolgend nauwelijks uitvoering gegeven aan ingediende begrotingen. Onder de regering Bouterse hebben ministeries nauwelijks 30% van hun begrotingen uitgevoerd. Met een effectiever aanpak wil de voorzitter naar een begrotingsrealisering van 100%.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: