Dakaya Lenz, eerste deelnemer “Artist in Residence”

“Artist in Residence” biedt kunstenaars een podium. Dagblad Suriname verneemt het volgende van Dakaya Lenz. ‘Ik ervaar dit als een erkenning en viering van Surinaamse kunst en kunstenaars. Ik ben Bryan van ’t Kruys, de initiatiefnemer en de sponsoren van dit event Zus en Zo, Alembo en Paramaribo Creative city dankbaar dat ik dit creatieve deel van mezelf, dat in mijn dagelijks leven nog niet de ruimte krijgt die ik zou willen (vanwege andere werkzaamheden en bezigheden) op deze manier met de samenleving kan delen. Ik heb van 2008 tot 2012 op het Nola Hatterman instituut  geweest en ik deed vanaf mijn afstuderen minimaal 1x per jaar mee aan een kunstexpo of enig ander event. Bryan, die sinds 2018 ook voorzitter is van het bestuur van Villa Zapakara waar ik werkzaam ben, besprak na een bestuurs meeting dit plan met mij. Ik vond het zo een geweldig idee dat ik uit enthousiasme meteen reageerde met de opmerking: Mag ik de eerste zijn? Niet wetende dat hij het plan al binnen 2 maanden wilde uitwerken. Daarna was het dan ook keihard werken om een eerste solo expositie te kunnen neerzetten waar ik geheel achter stond. En dat is naar mijn gevoel helemaal gelukt’ aldus Dakaya Lenz. Zij is de eerste kunstenaar die “Artist in Residence” mag ervaren. Ze deed intrek op 7 oktober in Zus & Zo ne heeft gewerkt aan een reeks mini-schilderijen. Het concept van dit evenement volgens de organisatie is als volgt. Iedere week logeert een kunstenaar in een van de kamers van Zus&Zo en wordt op de eerste verdieping een expositieruimte geheel naar wens van de kunstenaar ingericht. Het AiR project biedt de kunstenaar zo een podium om zijn/ haar  werken te tonen, verkopen en workshops aan te bieden.

( Foto: Regillio Derby)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: