Bromfietser (58) dodelijk geschept door auto – Automobilist, niet in bezit geldig rijbewijs, rijdt na aanrijding door

De 58-jarige Iwan Menig is vrijdagavond op zijn bromfiets dodelijk aangereden door een personenauto op de kruising van de Mr. R.W. Thurkowstraat met de Plutostraat. Na de aanrijding reed de automobilist door. Dit bericht het Korps Politie Suriname.

Bij aankomst van agenten van bureau Geyersvlijt werd Menig op het wegdek aangetroffen en vertoonde geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Menig ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt dat de 27-jarige automobilist X.D. over de Plutostraat reed vanuit de richting van de Aidastraat en gaande in de richting van de Mr. R.W. Thurkowstraat. Menig reed over de Mr. R.W. Thurkowstraat vanuit de richting van de David Simonstraat en reed richting Plutostraat.

Gekomen op de kruising van de Mr. R.W. Thurkow- en de Plutostraat, verzuimde de automobilist voorrang te verlenen aan de bromfietser met het gevolg dat hij hem aanreed. Mening raakte dusdanig gewond, dat hij  ter plaatse overleed.

De automobilist nam na de aanrijding de benen, aldus de politie. De politie wist hem niet lang na de aanrijding aan te houden.  Hij klaagde van pijn over geheel zijn lichaam  en verloor het bewustzijn.. Hij werd in een ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij medische behandeling kreeg.

D. werd zondag voorgeleid aan een hulpofficier van Justitie en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie. De man is niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

De politie van het bureau Geyersvlijt onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: