Jager (40) aangehouden voor doodschieten tapir

Leden van ’s Lands Bos Beheer (LBB) hebben in de laatste week van september een 40-jarige jager staande gehouden die vlees van een  doodgeschoten tapir (bofru) in zijn bezit had. Afgaande op de hoeveelheid vlees moet het dier ruim 120 kilogram hebben gewogen, zo bericht het Korps Politie Suriname zondag 11 oktober.

Aangezien de tapirin het gesloten jachtseizoen is  doodgeschoten werd de jager aangehouden en het vlees in beslag genomen. De jager werd met al hetgeen hij in zijn bezit had, inclusief het in beslag genomen vlees, overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling van de zaak.

De jager maakte bij de politie bekend, dat hij deze zaak buiten proces wenste af te handelen. Nadat de jager een fikse boete betaald had werd hij na verhoor door de politie heengezonden. De hoogte van de boete is door het Openbaar Ministerie bepaald, maar niet bekendgemaakt door de politie.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het in beslag genomen vlees geschonken aan sociale instellingen in het district Para.

‘De politie doet een ernstig beroep op jagers om rekening te houden met het gesloten jachtseizoen voor bepaalde diersoorten. De politie en leden van LBB zijn te allen tijde bevoegd controle uit te oefenen in de verschillende gebieden waar wordt gejaagd. Overtreders van de Jachtwet lopen grote kans dat hun jachtattributen, waaronder hun jachtgeweren, in beslag worden genomen. Ook het voertuig waarin het wild vervoerd is mag in beslag worden genomen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: