Amitabh Bachchan viert 78e verjaardag

De wereld beroemde Amitabh Bachchan gedenkt zijn jaardag. Big B zag het levenslicht op 11 oktober 1942. Hij is 78 jaar geworden. Hij is een van de grote acteurs in de geschiedenis van de Indiase filmindustrie. Bachchan heeft in meer dan 100 films gespeeld. In de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw was hij beroemd als een actieheld en speelde hij vaak de rol van een ‘angry young man’: een rol als antiheld. Dit maakt hem zeer populair bij mannen. Bij de vrouwen genoot hij immense populariteit vanwege zijn uiterlijk en zware stem. In de jaren tachtig trok hij zich tijdelijk terug als acteur. Hij heeft toen een poging gewaagd om de politiek in te gaan.

In 2000 maakte hij een comeback als presentator van het programma Kaun Banega Crorepati. Big B heeft een aantal onderscheidingen mogen ontvangen namelijk de Padma Shri van de regering in India. Dit is de op drie na hoogste onderscheiding in India. De Padma Bhushan, dit is de op twee na hoogste onderscheiding in India. In 2015 kreeg Bachchan de Padma Vibhushan van de regering in India. Dit is de op een na hoogste onderscheiding in India. Ook  de hoogste Franse onderscheiding de Legioen van Eer heeft de acteur mogen ontvangen. Verder is hij goodwillambassadeur van UNICEF. Hij heeft vijf keer de National Film Awards gewonnen. Ook vijftien Filmfare Awards gewonnen in verschillende categorieën. De Bachchan familie is wereldwijd heel populair, elk gebeuren daar haalt het nieuws. Big B heeft op social media een woord van dank gericht aan een ieder voor alle wensen voor zijn jaardag.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: