Suriname vraagt hulp Interpol bij opsporing Hoefdraad

Procureur-generaal Roy Baijnath-Panday heeft bijstand gevraagd van de internationale politieorganisatie Interpol bij de opsporing van ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. Daarnaast worden twee mededaders de Belg Hans Buysse, managing partner van Clairfield, en de Nederlander Robert Putter opgespoord. Eerder was er al een Surinaamse opsporingsbericht uitgevaardigd tegen Hoefdraad door de lokale politie. Hoefdraad, die 5 jaar minister van Financiën was in het kabinet van Bouterse-Adhin wordt gezocht door het Openbaar ministerie voor meer dan 10 strafbare feiten. Op 21 juli heeft de PG een hernieuwde vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van de gewezen minister ingediend bij De Nationale Assemblee. De eerste vordering was op 23 april door het toenmalige parlement afgewezen. Ex-Governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert-Grey van Trikt, zit momenteel al maanden in detentie ook voor strafbare feiten rond de financiële huishouding van de staat. Momenteel zijn alle drie verzoeken ingediend bij Interpol. Omdat Hoefdraad is geweest moest extra info worden verstrekt.
omdat hij minister is geweest. Juspol Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft gisteren op een regeringspersconferentie aangegeven dat de informatie al gestuurd is naar de Interpol. De drie verdachten zijn momenteel nog niet te vinden op de website van Interpol. 5 Surinamers worden momenteel door Suriname, China en Brazilië gezocht voor strafbare feiten, volgens de website van Interpol.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: