Trump wil geen virtueel debat met Joe Biden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geen zin in een online debat met zijn Democratische tegenstrever Joe Biden. ‘Ik ga mijn tijd niet verspillen aan een virtueel debat’, zei de Republikeinse president donderdag in een interview met Fox Business. ‘Dat is niet waar het in een debat om gaat.’

Kort daarvoor had de commissie die de presidentsdebatten organiseert besloten dat de kandidaten in een tweede debat virtueel met elkaar de degens moeten kruisen. De twee politici zouden aan het debat moeten deelnemen vanuit verschillende locaties, en niet zoals gebruikelijk naast elkaar op een podium. Het debat staat gepland op 15 oktober.

Bij Trump werd vorige week het coronavirus vastgesteld, waarna hij enkele dagen in een militair ziekenhuis doorbracht. Biden gaf de afgelopen dagen aan geen fysiek debat met Trump te willen voeren zolang hij lijdt aan het coronavirus. De corona-uitbraak heeft in de Verenigde Staten aan meer dan 215.000 mensen het leven gekost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: