Tientallen ambtenaren melden zich aan op eerste registratiedag

Tientallen ambtenaren hebben zich reeds op de eerste registratiedag  aangemeld bij de centrale meldpunt op het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Het ministerie heeft gisteren een oproep gedaan op alle landsdienaren met een onduidelijke status om zich te laten registreren met als  doel duidelijkheid te brengen in hun rechtspositie. De registratie verloopt volgens  Biza-minister Bronto Somhardjo vlot. “Het is goed voor de mensen waarvan hun status nog onzeker is. Als ambtenaren volgens de juiste richtlijnen zijn aangenomen, is het dan goed, maar als het op een niet normale manier is gebeurd dan moet er onderzoek gedaan worden”, gaf Somohardjo aan.

De registratie vindt buiten het gebouw plaats omdat de bewindsman de eerste dagen een drukte verwacht. “Zodra de drukte afneemt, zal de meldpunt dan een vaste plek krijgen op het ministerie”. Biza-directeur Nasier Eskak zegt dat er geen beleid gemaakt kan worden als het ministerie niet beschikt over harde informatie.Als alles in kaart wordt gebracht kunnen wij overgaan tot het zoeken naar  oplossingsmodellen die doelgericht en duurzaam zijn”, aldus Eskak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: