Man (26) aangehouden verdacht van verduistering via vals Facebook-account

Het Korps Politie Suriname bericht, dat de 26-jarige C.L. vorige week donderdagochtend door de politie van Latour op zijn woonadres te Klaaskreek is aangehouden. De man wordt verdacht van verduistering via een nep Facebook-account.

Een vrouw had dinsdag 29 september aangifte van verduistering tegen C.L. gedaan. De verdachte had met een fake account via Facebook onder de noemer ‘things for sale’ een iPhone 11 ten verkoop aangeboden. De aangeefster/benadeelde reageerde op het bericht en maakte een afspraak met L. op haar woonadres te Wintiwai.

De vrouw nam plaats in de auto van L. om de iPhone te bekijken. Zij was bereid de iPhone te kopen en overhandigde het gevraagde bedrag van SRD 10.000 aan de man. Terwijl L. het geld natelde stapte de vrouw uit de auto om iets te halen. Op dat moment reed de man weg met het geld en de iPhone.

De politie van Latour achterhaalde het woonadres van L. Hij werd vervolgens op zijn woonadres aangehouden. De politie heeft een groot deel van het verduisterd bedrag, SRD 7.615. gevonden in het bezit van L. Dit bedrag is inmiddels afgestaan aan de benadeelde. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is C.L. in verzekering gesteld.

De politie heeft nog niet kunnen achterhalen met welk fake account L. te werk ging op Facebook. De politie vermoedt dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. Die personen mogen in contact treden met de politie van het bureau Latour als zij aangifte willen doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: