Burgers Groningen verontrust over drukte bij ‘sopie winkrie’

Geen naleving Covid-regels; politie treedt niet op

De community spreading van Covid-19 baart eenieder zorgen. Thans zijn er 93 actieve gevallen, waarvan 10 gevallen geregistreerd zijn aan de Mr. P. Chandishawweg (Saramacca). De burgers van dit district luiden de noodklok. Zij zien graag dat de politie optreedt tegen personen, die zich niet aan de Covid-richtlijnen houden. De politie hoeft wat dat betreft geen speurwerk als zodanig te verrichten. Uit navraag is namelijk gebleken dat de Covid-overtredingen grotendeels in de omgeving van het kermisterrein plaatsvinden.

“Wanneer de winkels om 20:00 uur moeten sluiten, gaan bepaalde om 20:30 uur en zelfs 21:00 uur dicht en dan verkopen ze ook nog alcohol. Na sluitingstijd blijven de mensen daar hangen en drinken ze alcohol. Al gaat de politie langs, er wordt niet opgetreden”, luidt een verwijt. Tegenover het kermisterrein te Groningen wordt het te bont gemaakt. De ‘sopie winkrie’ aldaar lijkt op een trekpleister waar doorgaans met 30 tot 35 personen ‘feest’ wordt gevierd met alcohol en barbecue. Deze trend kan een besmettingsgevaar vormen.

Vanwege de ernstige gevaren die het Coronavirus met zich meebrengt en de onvoldoende bewustwording bij de burgers om de handen te ontsmetten, een schoon mondkapje te dragen, social distance te hanteren, en de winkels op tijd te sluiten, doet de gemeenschap van Groningen een beroep op de overheid om de controle ter hand te nemen. Onlangs deed de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, verontrustende mededelingen over de Covid-toestand in Suriname. Desalniettemin gaat het ‘feestje’ op straat gewoon door.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: