Vervanging STVS-directeur is niet netjes’


De bond bij de STVS is onaangenaam verrast dat de zeer goed functionerende directeur van de omroep, Steven Rodriguez, zonder dat de bond en het personeel zijn geconsulteerd, is vervangen.

Vakbondsleider Murwin Leeflang zegt in gesprek met Dagblad Suriname door ontevreden personeel bij de STVS te zijn benaderd over een mediabericht waaruit blijkt, dat onder andere de directeur wordt vervangen. 

‘Onbegrijpelijk. We zijn juist blij dat iemand van de STVS is doorgegroeid naar de positie van directeur. Rodriguez heeft een goede job gedaan, heeft de STVS uit de rode cijfers gehaald. Kom ons als Raad van Toezicht vertellen waarom je de directeur weg wilt. Het is niet netjes.’

Leeflang: ‘Rodriguez moet weg, zonder dat iemand is geconsulteerd. De vakbond beoogt dat de Raad van Toezicht een beetje meer fatsoen toont. Zoals het nu gaat, doen we het niet. Het past niet. De bond wil dat met meer egards wordt omgegaan met mensen.’

De nieuwe directeur zou Raoul Abisoina zijn – namens de ABOP, een politieke benoeming -, werkzaam bij de afdeling Communicatie van het SZF. Ook heeft hij gewerkt als journalist voor de nieuwswebsite Suriname Herald.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: