Sachin Bhikharie’s muziekcarrière

De Surinaamse artiest Sachin Bhikharie heeft enkele dagen terug een cover gelanceerd. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. De muziekstijlen Gazal, Qawali, Klassiek, zijn favoriet van de artiest. Hij heeft 3 idolen namelijk, Rahat Fateh Ali Khan, Sonu Nigam en Kailash Kher. Vorig jaar, in 2019, is hij lid geworden van muziekformatie Xtenzz. Hij heeft door de jaren heen een aantal eigen nummers uitgebracht. Ook covers heeft hij op zijn naam staante, zo bijvoorbeeld : Soniya,Tere Naal, O Meri Jaan, Tere Bin, Baho Ke Darmiyaan, Maa Tudje Salaam en enkele dagen geleden is ook nog zijn nieuwste cover uitgekomen. Het gaat om het nummer ‘Maana Ke Hum Yaar Nahi’. Alle songs zijn te beluisteren via You Tube. Bhikharie is al ruim 16 jaren actief in de muziekwereld. ‘Ik heb geen grote wensen. Ik vind het leuk om op een klein platform mijn eigen ding te doen. Daarnaast werk ik ook aan enkele nummers die nog afgerond moeten worden” zegt hij. Sachin zag het levenslicht op 12 november 1989. Hij is afkomstig uit een muzikale familie. Vader Radjien Bhikharie is een bekende Rafi zanger geweest. Oom (kaka) Kaka Sunil Bhikharie is de zanger van het nummer ‘Mohan Ke Muraliya’. Hij van kleins af  van huis uit geïnspireerd door muziek. Hij heeft nooit een training of zangles gevolgd. Op zijn 15de heeft hij zijn eerste publieke optreden gehad en wel in de mandir te Weg naar Zee op de dag van Ganga Nahan. Hierbij heeft mijn vader de harmonium bespeeld en de heel bekende wijlen Kries Poeran zat op de dhol. Hij heeft ook deelgenomen aan shows en zangcontesten. In een duet zangcontest in samenwerking met broer Krishan wisten zij de eerste prijs te behalen. In hetzelfde jaar eindigde hij op de 3de plaats tijdens een zangcontest te Commewijne. Krishan Bhikharie is hierbij de winnaar geworden. Vervolgens was het aansluiten bij muziekformatie Delight. Voor een korte poos is hij zanger geweest van de muziekgroep, omdat de groep is gestopt met muziek maken. Sedert toen heeft hij met oom (kaka) Soenil Bhikharie optredens gedaan met zijn semi classical formatie genaamd Sweet Melodies en met mijn vader als freestyle zanger. In het jaar 2010 kwam hij in contact met Maestro Riaz Ahmadali,en  met hem is hij opgetreden in zijn band genaamd Elegance. In het jaar 2013 heeft hij deelgenomen aan Hindipop en heeft toen de 2de prijs behaald. Dit met het zelf geschreven lied ‘Soniya’ in samenwerking met Ilhaam Ahmadali. In vele bandjes heeft hij als gastzanger mogen optreden. Ook heeft hij mogen optreden in Nederland en Aruba.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: