Bloemisten en de Covid-19 situatie

Een mooi bloemstuk is een geschikt kado bij diverse aangelegenheden. Het fleurt je op als ontvanger. Dagblad Suriname heeft gesprekken gevoerd met bloemisten en verneemt het volgende hierover vanwege de Covid-19 situatie.

Yalenah’s Flower Shop

Hier kan is men terecht voor exotische planten zowel lokaal geteeld als geïmporteerd.Wekelijks worden verse snijbloemen geïmporteerd uit Nederland. Ook doen zij zelf aan bloemschikken. Covid -19 heeft de omzet geschaad. De afname van het aantal bestellingen is opmerkelijk. Desondanks gaan we door en hopen wij op een spoedige ommekeer. De huidige economische situatie heeft ook tot gevolg dat de prijzen enigszins zijn aangepast. Je hebt immers geen andere keus. 

Sansha ruikers

Deze bloemist maakt ruikers, grafstukken, bouquetten , snoepruikers , corsages, handruikers en nog meer. Ongeveer vier jaar zijn zij actief in deze branche.  Zij gebruikt Surinaamse snijrozen, orchideeën, rozen & anthuriums. Met de huidige situatie is de afzet niet zo geweldig. Opmerkelijk omdat veel mensen geen werken hebben, en zij het zich onder de huidige moeilijke omstandigheden ook niet kunnen permitteren. Alles speelt een rol, en je dagelijkse uitgaven worden danig beïnvloed.  Zij koopt haar bloemen heel vaak lokaal op om ze op haar beurt te schikken en te werken aan de bestellingen.

De conclusie hierbij is dat ook bloemisten niet bespaard zijn gebleven van de negatieve gevolgen vanwege de komst van de Covid-19 pandemie.

(Foto 2/3: Yalenah’s Flower Shop)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: