Regels moeten altijd in acht genomen worden

Zondagse markten draaien normaal weer. Dat is ook te merken aan de aanloop. Uit een gesprek met enkele burgers en standhouders wordt vernomen dat het toch belangrijk is om de regels altijd in acht te nemen. Het dragen van een neus-mondkap en het desinfecteren zijn zeer  belangrijk. Het heeft ons uiteindelijk meer mogelijkheid gegeven om te bewegen, verkopen en het belangrijkste te verdienen, zegt een standhouder tegen over de krant. ‘Het houden van twee meter afstand gaat een beetje moeilijk op de zondagse markt. Je gaat tegen elkaar aankopen, maar over het algemeen ben ik blij dat men het toch probeert te vermijden. Hoofdzaak hieruit is dat wij ook kunnen verkopen om zo ook te verdienen’.

Bezoekers geven aan dat het ook handig is om hun inkopen niet ver van huis te kunnen doen. Tijdens de lockdown waren de meeste buurtbewoners genoodzaakt toch een afstand af te leggen om hun inkopen te doen. “Hoewel het leveren gemakkelijk was, vond ik het altijd beter mijn eigen keuze te maken”, zegt Preerna. De burger gaf verder aan dat niet eenieder zich houdt aan de regels als zij over straat zijn. “Er wordt zoveel gesproken en ook worden er waarschuwingen geplaatst, maar toch worden die nog steeds genegeerd.  Als het zo doorgaat, denk ik wel dat de vrijheid die wij nu hebben, beperkt gaat worden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: