Alle PLO-trajecten operationeel, overheid plaatst controleurs

Met de start van het nieuwe schooljaar op 1 oktober zijn alle PLO-trajecten operationeel geworden. Op 21 september 2020 mochten circa 30 trajecten starten met het busvervoer. Vooruitlopend op de evaluatie van de TCT-minister, Albert Jubithana, is die beperking ondertussen opgeheven. Dat komt goed uit, want het schoolvervoer en NVB zijn nog steeds in een stille actie. Tevens heeft de overheid controleurs geplaatst op de diverse trajecten.

Rawien Bajnath van PLO zegt aan Dagblad Suriname dat de scholieren op donderdag en vrijdag gebruik hebben gemaakt van het busvervoer tegen het regulier tarief. Onderwijsminister Marie Levens heeft dus nog geen model gevonden hoe de scholieren van gratis busvervoer te voorzien. Bajnath wijst erop dat de tarieven nog een aanpassing moeten ondergaan, daar de benzineprijs de pan is uitgevlogen. Daarover zijn de onderhandelingen met de TCT-minister nog niet gestart. “Nu raken de bushouders wel ongeduldig. Ze verwachten van de week een uitnodiging van de TCT-minister”, voegt Bajnath daaraan toe.

Vooral de ouders zitten met de handen in het haar dat het schoolvervoer staakt. Voor hen die lange afstanden moeten afleggen, is het schoolvervoer een grote steun. Een bezorgde ouder van Para zegt aan de krant dat door de ontstane situatie er SRD 43 neergeteld moet worden op dagbasis om haar kind met de particuliere bus naar de middelbare school te sturen. De kostencalculatie van de ouder ziet er als volgt uit. “Van Onverdacht naar HHS is SRD 8,30 (PO). Van school naar Lelydorp is SRD 6,50 (PL). Van Lelydorp naar Meursweg is SRD 8,30 (PO). Van Meursweg naar Onverdacht rijden er geen bussen, dus moet er SRD 20 betaald worden voor de taxi. Dan moet er ook voor voeding gezorgd worden. Hoe moeten wij op deze manier uitkomen?”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: