Nickerie: Regeringstop gaat in op lokale kwesties

Voor zijn vertrek uit het district Nickerie heeft President Chan Santokhi een persconferentie belegd in Nieuw Nickerie, de hoofdplaats van het district Nickerie. Het staatshoofd werd geflankeerd door vicepresident, Ronnie Brunswijk en burgermoeder Senrita Gobardhan. Ook een tiental ministers uit het kabinet van de regering Santokhi-Brunswijk, waaronder de ministers van BiZa, ROS, LVV, OW, Volksgezondheid, Defensie en AWJ waren aanwezig.


President Santokhi heeft eerst een uitgebreide uiteenzetting gegeven van het beleid gedurende de eerste dagen van de nieuwe regering. De president heeft de financiële situatie en de druk op staatsfinanciën aangekaart. Daarna kreeg de lokale media de gelegenheid om vragen te stellen. President Santokhi heeft duidelijk gemaakt dat lokale bedrijven zich moeten klaarmaken voor de aanstaande olie-industrie. “Onze bedrijven moeten de internationaal geldende normen halen”. Het staatshoofd ging ook in op de kwestie van de bananenindustrie. De verschillende vakministers gingen ook in vragen hun portefeuille rakende.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: