Zangeres Samora op de cover van Irie Magazine

De reggae/dancehall- en popsoul artiest Samora krijgt wereldwijde aandacht. Dagblad Suriname verneemt het volgende over haar. Samora Souprayen is haar officiële naam. Ze zag het levenslicht in 1991. De uit een muzikale familie afkomstige zangeres verhuisde in 2006 naar Nederland en startte daar haar muziek carrière. Vanaf het eerste moment had ze al het besluit genomen om als zangeres door het leven te gaan. Haar streven is om een wereldster te worden en daarbij uit te groeien tot de eerste artiest met Surinaamse roots die een Grammy award gaat winnen. Het nummer ‘Free Up’ van Samora krijgt wereldwijde aandacht. De inspiratie voor de song ontstond toen Samaro begin van het jaar was gaan skiën in de Zwitserse Alpen.  In een gesprek vertelt zij het volgende. “Ik sta met de release van de track op de cover van de juni-editie van het internationale reggae muziektijdschrift Irie Magazine. De song komt ook voor in het “Female Reggae Voices” album. Ook diverse Spaanse en Franse bladen besteden aandacht aan haar song. ‘Free Up’ speelt in 33 landen op 226 radiostations met een totale airplay van 1722 keer. Het gaat om een spirituele song die mensen die door een zware tijd gaan, raken. Het is ook een inspiratie om mensen te motiveren. Van de fans heb ik heel veel goede reacties gekregen. Ze praten erover dat deze song het beste nummer is dat zij tot nu toe van haar hebben gehoord. Het was zo een mooie ervaring die mij triggerde om een song te gaan schrijven, zei ze tot slot. De zangeres heeft vorige maand ook een radio promotie tour met online-interviews gehad via radiozenders in Zuid Afrika, Ghana, Zambia, Rwanda, Uganda en Sierra Leone. Ze heeft een song opgenomen met de Jamaicaanse reggaezanger Lutan Fyah. Het nummer heet ‘What you came for’ en het wordt later deze maand gelanceerd. “Hij heeft mij benaderd voor een samenwerking. Lutan beschrijft me als een Boss Chick die alles voor elkaar krijgt en zou graag een song met mij willen maken”. Van de song komt er ook een video uit. Lutan Fyah neemt zijn gedeelte op in Jamaica en Samora in Zwitserland” aldus de artiest.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!