3972 nieuwe besmettingen, 21 doden in Nederland.

Het RIVM meldt zaterdag 3972 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Dat is opnieuw een dagrecord. Het vorige record dateert van vrijdag toen 3825 nieuwe gevallen werden gemeld. De meeste besmettingen, 367, waren in Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag met respectievelijk 282 en 209 nieuwe gevallen.

Daarnaast werden er 21 nieuwe doden gemeld. Een dag eerder waren dat er nog 9. Dat wil niet zeggen dat er in de afgelopen 24 uur 21 mensen zijn overleden. Sterfgevallen door corona worden niet altijd direct gemeld.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat op dit moment 741 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen, acht meer dan gister. Daarvan liggen er 156 op de intensive care.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: