Vicepresident Brunswijk motiveert scholieren in MarowijneVerschillende scholen in het district Marowijne hebben op 1 oktober 2020, op de eerste schooldag, een bezoek van vicepresident Ronnie Brunswijk gehad. De vp motiveerde de leerlingen om hard hun best te doen op school en goede successen te boeken, omdat zij de toekomst zijn van Suriname. Ook heeft hij geluisterd naar de tekortkomingen waar de
scholen mee te kampen hebben. O.S Bambi, O.S Wonoredjo, O.S Santen en O.S Gerardus hebben de vp vol enthousiasme ontvangen. Voor de leerkrachten en schoolleiders is het een
bijzondere eer, omdat het de eerste keer is dat dit gebied bezoek krijgt van een viceresident. Vp Brunswijk hield interactieve sessies in de klassen, waarbij hij het belang van onderwijs en goed studeren benadrukte. Ook heeft de vicepresident schoolpakketten aan enkele leerlingen overhandigd en de belofte gedaan enkele scholen van schoolmeubilair te voorzien.

Behalve motiverende gesprekken in de klassen heeft de vp ook notitie genomen van de verschillende problemen waar de scholen mee te kampen hebben. Een van de problemen welke steeds weer aangekaart wordt, is het tekort aan leerkrachtenwoningen. Verder is er ook aan aandacht gevraagd voor sanitair en vernieuwde schoolboeken. Aan de vp hebben de
schoolleiders duidelijk gemaakt dat zij ook vaak te maken hebben met inbraak op de scholen.
Brunswijk heeft zijn dank aan de scholen uitgesproken voor de bijzondere ontvangst. Hij bedankte ook de leerkrachten voor hun moed en wil om in het binnenland onderwijs te verzorgen. De vicepresident heeft kennis genomen van de problemen op de scholen, en zegt hier aandacht aan te zullen schenken, door naar oplossingen te zoeken.

Reactie DNA-lid
“Vanmorgen vroeg was ik,  Geneviere Jordan,  bevoorrecht om als DNA-lid van Marowijne onze vicepresident op Albina te ontvangen. Op 1 oktober  2020 heeft hij ervoor gekozen om de St. Gerrardus  school te Albina te bezoeken. Historisch moment voor deze school, ook vanwege het feit dat de vp leerling was op deze school. De aanwezige leerlingen hebben van de vicepresident schoolpaketten gehad. Hij heeft ook toezeggingen gedaan richting de school.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: