Parlementariër Sham Binda: “Begroting moet nog behandeld worden, er zullen verschuivingen plaatsvinden”

Parlementariër Sham Binda geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de overheidsbegroting die door president Chan Santokhi is ingediend na de jaarrede op 29 september, nog behandeld moet worden in het parlement. “Er zullen nog verschuivingen plaatsvinden”, stelt het coalitie-assembleelid van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). “Het tekort is opgebracht uit de cijfers die zij hebben gekregen. De begroting is nog niet door de assemblee”, heen stelt Binda. “Wij gaan sleutelen eraan. Er was gisteren een huishoudelijke vergadering in het parlement. Er is een commissie geïnstalleerd. De leden zullen allemaal een inbreng hebben tijdens de behandeling in het parlement. De commissie gaat zich natuurlijk erover buigen en vrij kritisch ernaar kijken. Het is een wens van de regering, maar momenteel is het alleen op papier. We moeten naar de finale. De ingediende begroting is een leidraad, maar het is niet finaal. De regering is simultaan bezig met het aantrekken van investeerders. Er zijn ook onderhandelingen gaande met landen als Nederland. Dus wij moeten even kijken wat er allemaal van terecht zal komen. We moeten kijken welke deals wij kunnen krijgen. Er wordt ook gekeken naar de verbetering van de schuldposities van ons land. Dit zijn allemaal zaken die nog bij zullen komen”, stelt parlementariër Binda.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: