151e geboortedag Mahatma Gandhi

‘Een leider die over de karakteristieken beschikte van een exceptioneel mens. Een voorvechter van onder andere gelijke rechten, mensenrechten, wet en recht, geweldloosheid en democratie’, woorden van First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry bij de herdenking vandaag, vrijdag 2 oktober, van de 151e geboortedag van Mahatma Gandhi, grondlegger van de onafhankelijkheid van India.

Ook voor de huidige regering, aldus de First Lady, zijn deze principes het uitgangspunt om rechtvaardigheid en een duurzame toekomst te realiseren. De hulde is werd gebracht bij het monument van Mahatma Gandhi.

De first lady roept op om Mahatma Gandhi’s nalatenschap in te zetten bij het overkomen van obstakels in zaken van mensenrechtenschending en internationale geschillen. ‘Terwijl wij hier staan om een voorvechter van democratie te eren moeten wij stilstaan bij de verschillende uitdagingen waarmee wij heden ten dage te kampen hebben. Zijn verworvenheden leveren nog steeds een bijdrage bij het overbruggen van onze persoonlijke obstakels.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: