‘Yep’ opo a nen fu Sranan’ is oproep aan alle Surinamers ter wereld

Een nieuw uitgebracht lied heeft als titel: “Yep’ opo a nen fu Sranan”. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. “Yep’ opo a nen fu Sranan” is een oproep aan alle Surinamers, waar dan ook ter wereld, om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van ons geliefd Suriname. Daarnaast roept het nummer op OM een eenheid te vormen, de krachten en kennis te bundelen om het hoogst mogelijke te behalen voor Suriname. Het nummer is gearrangeerd door Laurence Gudge en de muzikale begeleiding is verzorgd door diverse Surinaamse muzikanten. De mixing en mastering is gedaan door Ernesto van Dal.  Het lied is geschreven door Guillaume Creebsburg en Letitia Bakker. Guillaume Creebsburg is de bekende schrijver van het Suripop nummer “Efu djeme no ben de”. De vocalisten zijn de populaire Letitia Bakker, winnares van de SRS talentenjacht in 1995 (toen nog Letitia Dors), Meryll Malone, Suripop winnares in 2006 met het nummer “Na yu sey”, Ruth Creebsburg-Nortan, een bekende gospelzangeres en second runner up van het  Caribbean Gospel Songfestival gehouden in Curaçao en Debora Swanenberg, een veelbelovende zangeres die binnenkort haar eigen nummers uitbrengt. Letitia Bakker geeft aan in een gesprek dat de samenwerking soepel is verlopen. Het zijn namelijk allemaal mijn zang vriendinnen die bovendien in Suriname wonen. Ik heb ze benaderd om mee te werken aan het project. Hun inzet was en is tot nog toe fantastisch. Met de huidige situatie rond Covid was het voor ons allen een uitdaging maar in feite hebben we met de beschikbare mogelijkheden en de technologie veel kunnen bereiken. Ik heb mijn deel afgerond in Nederland en de andere dames hebben hun deel in Suriname gedaan. Al met al is het ondanks Covid-19 een prachtig product geworden. Iedereen heeft echt zijn uiterste best gedaan en het resultaat merken we met ons allen. Een mooie samenwerking tussen Suriname en Nederland, maar ook met andere landen voor met name deze clip’ Het team hoopt met dit lied dat Surinamers in Suriname en daarbuiten (de diaspora) in actie zullen komen om ons land te helpen haar potentieel te ontwikkelen en maximaal te benutten, zodat onze kinderen en ook de generatie daarna een mooie toekomst mogen hebben.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: