In lange rijen staan voor schoolspullen

“Ik heb het benauwd en ik ben al moe om te staan in de rijen”, zegt een burger, die gisteren op het laatste moment haar inkopen deed voor haar kinderen. “Ik moest mijn centjes sparen om de spullen in een keer te kopen.” Er zijn ook andere burgers die de stad aardig druk vonden gisteren. “Ik ben een half uur geleden de stad ingekomen en voel bijna als of ik twee uurtjes al in de stad ben. De zon is fel en de rijen zijn heel erg lang. Overal waar je gaat, zie je lange rijen. Ik moest uiteindelijk een plek zoeken om te zitten en dacht er eindelijk aan om op te geven door die drukte”, aldus een andere burger. 

Weer een andere burger gaf aan dat niet eenieder zich aan de regels houdt. “Je zag nog mensen zo dicht op elkaar staan en ook nog zonder een mondkap. De werknemer van de winkel komt ze erop wijzen, maar je ziet ze na een paar minuten toch weer zonder een mondkap. Ik neem aan dat het nog een probleem is om te wennen aan een mond/neusbedekking. Ik ben wel benieuwd hoe de kinderen dat gaan doen op school.” Uiteindelijk komt de drukte niet alleen door burgers die inkopen doen, maar ook voor wandelende burgers. Een andere burger gaf aan dat zij het gevaarlijk vindt dat bepaalde personen zo een dag kiezen om te gaan wandelen in het centrum. “Het is een beetje logisch, want je wist vooraf dat de stad druk zou zijn. De school begint en niet eenieder heeft een compleet pakket voor de school, dus de dag voor de school begint, is eigenlijk de drukste dag voor schoolinkopen. Ik hoop in ieder geval dat er geen Covid-19 gevallen bij zijn gekomen. Want wat ik hier zie, loopt het een beetje uit de hand.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: