Groenteprijzen gunstiger op de markt

“Prijzen van groentesoorten zijn lager op de markt dan langs de straat, maar ik merk toch nog geen aanloop”, zegt een burger, die gisteren op de markt haar inkopen deed. “Ik heb bladgroente al vanaf SRD  5 kunnen kopen op de markt en over straat kocht ik die voor SRD 7.50. Dat is toch een verschil. Ondanks het centrum druk is en het verkeer ook, kan je de mensen tellen die op de markt komen.” Een standhouder gaf aan dat burgers nu meer aandacht hebben voor het kopen van schoolspullen. “Na een week zullen mensen automatisch de markt binnenkomen. En de bussen rijden nu ook, dus het vervoergedeelte is deels opgelost”, aldus de standhouder. “Er zijn ook nog mensen die vrezen voor het virus, dus een plek bezoeken met meer mensen gaat een beetje moeilijk voor hun gaan.” Een andere standhouder gaf aan dat zij ook nog een vreesgevoel heeft. “De aanloop is er nu niet echt, maar ik ben benieuwd hoe het dan later gaat zijn. De markt is groot, maar de drukte gaat mij een nog angstig gevoel geven. Ik heb geen angst hoor, zolang ik ervoor zorg dat ik mezelf niet blootstel en dat mijn klanten met de gepaste maatregelen voor mijn stand komen, is er geen probleem”, zegt een andere standhouder. “Er gaat ook een verschil zijn in de verkoop over straat en de markt; dat was er altijd.  De burgers gaan eerder kiezen voor wat zij kunnen permitteren of wat makkelijk voor hun uitkomt op dat moment. Het virus is er en anders kunnen wij niet doen dan te accepteren en zo ook verder te leven. Want van dat angstgevoel ga je niet kunnen eten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: