3252 nieuwe besmettingen en 13 doden in Nederland

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is donderdag iets afgenomen in vergelijking met een dag eerder. Het RIVM meldt over het afgelopen etmaal 3252 nieuwe gevallen, 42 minder dan woensdag.

Amsterdam en Rotterdam zijn de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 344 en 277. Afgezet tegen het aantal inwoners is de Noord-Hollandse gemeente Landsmeer koploper, met 7,8 nieuwe besmettingen per tienduizend inwoners, gevolgd door Bladel (7,3), Reusel-De Mierden (6,9) en Weesp (5,5).

Het RIVM meldt daarnaast 47 nieuwe ziekenhuisopnames en dertien coronadoden. In totaal zijn er tot nu toe 124.097 mensen in Nederland besmet geraakt met het coronavirus. Daarvan belandden 12.805 in het ziekenhuis en zijn er 6419 mensen aan corona overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: