SLM voert voorlopig eenmaal per week vlucht Paramaribo-Amsterdam uit

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) voert voorlopig eenmaal per week een commerciële vlucht op de route Paramaribo-Amsterdam uit. Het luchtruim is open voor Nederland alleen. Momenteel vliegt de SLM één keer per week naar Amsterdam en wel elke dinsdag vanuit Amsterdam naar Paramaribo en elke woensdag van Paramaribo naar Amsterdam. Dat behoudt de SLM nog. De vluchten zullen voorlopig met een ingehuurd toestel van Air Belgium uitgevoerd worden. Dit geeft SLM-directeur Radjesh Radjkoemar te kennen aan Dagblad Suriname. De frequentie en andere belangrijke zaken zullen binnenkort met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana, besproken worden. President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs aangegeven dat de schuld bij de SLM ruim 95 miljoen Amerikaanse dollars bedraagt. Hiermee geconfronteerd, zegt Radjkoemar dat hij sinds zijn aantreden heeft aangegeven dat er een saneringsplan komt.

“Ik heb vanaf het begin gezegd dat het bedrijf winstgevend moet gaan draaien, dat is mijn doel. Wij moeten uit de rode cijfers komen. Mensen vergeten dat er een heleboel gezinnen zijn, die afhankelijk zijn van de SLM, mensen die er werken en hun brood mee verdienen. Covid maakt het niet makkelijker, maar wij kijken al naar mogelijkheden om het bedrijf weer gezond te maken. Wij hebben momenteel geen inkomsten, maar bijvoorbeeld de leasekosten betalen wij door. We bekijken verschillende facetten. We kijken ook naar onze vloot. Wat belangrijk is dat de SLM momenteel rust nodig heeft. Covid-19 heeft het allemaal moeilijker gemaakt. Maar ik geloof er zeker in dat het goed komt met de SLM”, benadrukt directeur Radjkoemar.

TCT-minister Albert Jubithana heeft ook tegenover Dagblad Suriname te kennen gegeven dat hij gesprekken zal voeren met de SLM. Ook met de Casas is er goed overleg, benadrukte de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: