Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had teroi met garnalen;

Huize P. had soporpo met garnalen, gebakken kip;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn teroi met garnalen, soporpo met garnalen, gebakken kip

Recept: Masala kip of kerrie kip met aardappel

Ingredienten: 3 vastkokende aardappelen; 3 teentjes knoflook; 1-2 kleine uitjes; 1 Surinaamse peper; 1 (afgestreken) eetlepel masala; 1/3 theelepel zwarte peper; 1/3 theelepel komijnpoeder; 1/2 theelepel tomatenpuree; olie; zout.

Bereiding: Hak de kip in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snij de knoflook en ui fijn. Verhit 3-4 eetlepels olie in een pan. Bak de knoflook en ui halfgaar. Voeg de masala en peper toe. Heel even meebakken. Voeg de aardappelen toe en goed mengen. Voeg na 1 minuut de stukken kip en tomatenpuree toe. Goed mengen. Met het deksel op de pan 40-45 minuten op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren. 10 minuten voor het eind de zwarte peper, komijn en zout naar smaak toevoegen.

 (Bron: recept, suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: