Milieuactivist Sleur verwacht geen verandering in milieu en natuurbeleid na jaarrede

De jaarrede ten aanzien van het milieu en de natuur bevat enkele hoopgevende punten. De president kondigde aan dat er naar vermindering van kwik moet worden gestreefd. De schade die de goudsector veroorzaakt zal hersteld moeten worden. Milieuactivist en bioloog Erlan Sleur had graag hardere maatregelen gezien. Sleur merkt op dat we in een fase leven waarin we niet meer kunnen praten over het drastisch verminderen van kwik. “Kwik moet gewoon verboden worden” haalt Sleur aan. Volgens de bioloog is er genoeg tijd geweest om over te stappen op andere manieren van goudwinning. “Want mensen worden ziek in het binnenland en zitten al vol met hoge kwikgehaltes in hun bloed”. Het argument van Sleur is dat zolang er geen duidelijk verbod is op kwik het middel gebruikt zal blijven worden. Ook ten aanzien van de aankondiging om de export van rondhout te verminderen stemt Sleur niet tot tevredenheid. “Want ook hiervoor is er genoeg tijd geweest om te investeren. Binnen enkele maanden kan een bedrijf worden opgezet om met de verwerking van hout te beginnen”. Dat het exporteren van rondhout doorgaat noemt Sleur onacceptabel en vreest dat er niet al te veel veranderingen op dit gebied zullen optreden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: