Asfa mist concrete acties in jaarrede ter stimulering productiesector

“We verwachten van regering SRD 500 miljoen voor lokale productie”

De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) mist concrete acties in de jaarrede van president Chan Santokhi ter stimulering van de productiesector. Op 29 september heeft de president een uiteenzetting gegeven over zijn beleid in het komend jaar. De Asfa-voorzitter Wilgo Bilkerdijk zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat jaar in jaar uit er veel mooie woorden geuit worden tijdens de jaarrede welke uiteindelijk geen houvast bieden voor het oplossen van de werkelijke issues in het land. Bij de recente jaarrede blijkt dat ook geen uitzondering te zijn.

“De overheid heeft weer eens onvoldoende gekapitaliseerd wat ze voor de lokale productie zal doen. Als de sociale pakketten SRD 200 miljoen waard zijn, dan hoeveel zijn de lokale productiebedrijven waard? Het zou mooi zijn als de overheid gezegd had dat ze bijvoorbeeld SRD 500 miljoen zal inzetten voor de stimulering van de private sector, of NOB zal versterken met US$ 20 miljoen”, benadrukt Bilkerdijk. Hij is van mening dat alle belangrijke aandachtspunten besproken worden in onder andere de Staatsraad en SER, zodat de regering weet wat er speelt.

Vóór de verkiezing is er aldoor gewezen op het belang van het investeren in de productiesector. Dat aspect krijgt nog steeds onvoldoende aandacht van de regering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: